9 Ocak 2017 Pazartesi

MUKADDİME


"İlim mirasın hayırlısıdır" diyor ilmin kapısı Hz. Ali.

Bizlerde bir grup üniversite öğrencisi olarak evvela büyüklerimizin yol göstericiliğinde ilim yolunda bir şeyler yapmak istedik.
"Zaten Okul okumuyor musunuz daha ne yapacaksınız?" Demeyin. Zira ilim uçsuz bucaksız bir deryadır, bir köşesini tuttum dersiniz diğer kısmı eksik kalır yani sonu gelmez ne tarafından tutsanız hep bir şeyler eksik kalır.
Bizlerde bu yılın başında bu uğurda bir adım atalım ve kulübümüzün aracılığı ile genç dimağlara ilim yolunda bir destek bir vesile olalım dedik.
Evvela insanlığı tanıyalım,bizden evvel var olmuş bugünlere erişmemizde katkı sağlamış kadim medeniyetleri tanıyalım istedik
.Ve bir baktıkki mezopotamyada bir baktık ki uçsuz bucaksız Nil nehrinde, bir baktıkki Cebel-i Elsine diyarındayız.
Bölge bölge, kıta kıta dolaşmaya başlamışız. Sonra gördük ki taşlarda ve yollarda ilim fısıldıyor bizlere; "Bizi görmezden nasıl gelirsiniz ey ceddimin evlatları" diyorlar.
Bu siteme sessiz kalmak olur mu? Dinledik taşları ve döküldük yollara. Kadim Bizans İstanbul'undan Osmanlı'ya ve Cumhuriyet'e adım adım yürümeye niyet ettik.
İlk adımımızı attık ve hak verdik bize sitem eden taşlara ve yollara. Bu ihtişam, bu gizem ve bunca yaşanmışlıklarla dolu bu kent, nasıl bir şeyler öğretmez insana?
Tamam dedik, ilim yolunda bir rehberimizde bu taşlar olacak.
Herkes sadece bakıp geçerken, biz onların dilinden anlayacağız, anlamadığımız zamanda sabırla ,azimle çözmeye çalışacağız ve kaybolup gideceğiz derinliklerinde...
Ve biz onların dilini çözdükçe daha da çok şey verecekler bize; kendi sırlarını, hikayelerini biz daha sormadan anlatacaklar, böylece bizlerde ilim deryasında kaybolmanın, öğrenmenin hazzını daha iyi hissedecek ve idrak edeceğiz.
Dört duvarla çevrili sınıflar değil her şey bizim için bir okul olacak adeta.
Vira Bismillah deyip açtığımız blogumuzda bu amaçla;
edebiyattan tarihe, sanattan sinemaya birçok konuda yazılar, araştırmalar paylaşmayı planlıyor ve böylelikle hem kişisel gelişimimize hemde ilim hayatımıza katkı sağlamayı arzuluyoruz.
Yarına miras olarak bırakacak evimiz, arabamız olmayacak belki ama mirasın en hayırlısı olan ilmi bırakmış olacağız.
Lafı fazla uzatmadan bu yolculukta aramıza katılmak isteyen herkesi bekleriz.
Zira kapımız dergah kapısı gibi bu niyetle yol almak isteyen herkese açıktır.



*Havva DÜNDAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder